İnşaatlarda kaba betonun üzerine atılan en son kat olarak bilinen şap hem yalıtım açısından hem de bir sonraki uygulamaya geçiş esnasında düz ve pürüzsüz bir yüzeyin elde edilmesi açısından çok önemlidir. Ancak dökülen şap katının başarısı kuruma oranına bağlıdır. Bu nedenle geçmiş dönemlerde şap sadece yazın en sıcak günlerinde atılırken buna rağmen kuruması için yine de çok uzun süre beklenmesi gerektiği için inşaatların yavaşlamasına neden olan bir uygulama olarak görülürdü. Oysaki günümüzde geliştirilen inşaat kurutma cihazı ve türevleri sayesinde artık atılan şap çok daha kısa sürede kurutulurken aynı zamanda tam kurutma sağlandığı için yüzeye yapılan uygulamalar çok daha sağlam ve uzun ömürlü olmaktadır.
Şap Kurutma Cihazları Nelerdir?
Yaz mevsiminde dahi doğal koşullar altında çok uzun sürede kuruyan şap yüzeyi günümüzde geliştirilen özel teknolojik cihazlar sayesinde eşit bir şekilde çok kısa sürede kurutulabilmektedir. Kurutmanın hangi cihazla yapılacağı kurutma alanının boyutuna bağlı olarak değişmekle beraber TTK serisi içerisinde yer alan inşaat kurutma cihazı türevlerinin tümü bu işi başarı ile yerine getirebilecek kapasiteye sahiptir. Bu cihazların kullanıcılara sunduğu en büyük avantaj çok daha kısa sürede kurutma işlemlerinin yapılabilmesidir. Yine hava sıcaklığından yararlanılarak yapılan kurutma işlemlerinde sadece yüzey tam anlamı ile kurutulabilir. Bu gibi durumlarda altta kalan nem bir süre sonra yüzeye doğru işler ve üst kısımda uygulanan fayans ya da laminant gibi uygulamaların hasar görmesine neden olur.
Nem Kurutma Cihazı
Günümüzde piyasada satılan çok sayıda kurutma cihazı modeli ve markası bulunmakla beraber en üst performansı elde etmek isteyen kişilerin TTK serisi inşaat kurutma cihazı modelleri arasından seçimde bulunmaları önerilir. Bu cihazlar geliştirilen özel teknoloji sayesinde uygulandıkları ortamda bulunan tüm nemi kendi haznelerinde biriktirir ve yoğuşma sayesinde suya çevirerek tahliye ederler. Uygulandıkları ortamda bulunan tüm nemi emmeleri gerçek anlamda tam kurutma sağlar ki bu da uygulanan ortamda daha sonra rutubet ve küf oluşumunu engeller, ısı yalıtımını sağlar ve üzerine uygulanan boya, sıva, seramik, fayans, laminant gibi diğer uygulamaların sağlıklı bir şekilde uzun yıllar kullanılmasını sağlar.